maandag 12 januari 2015

Healthy frietjes met quacamole dip

Wie is er niet dol op een frietje met mayo? Hier heb ik een gezonde variant op gevonden, frietjes van zoete aardappel met heerlijke quacamole dip!!

Benodigdheden:

Voor de zoete aardappel frietjes:
- 4 zoete aardappelen
- 1 grote avocado (anders 2 kleine)
- paprikapoeder
- peper
- zout
- kokosolie

Voor de quacamole:
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- halve rode ui
- 1 tomaat
- 1 limoen (of citroen, vind ik namelijk lekkerder)
- peper
- zout

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.
Spoel de zoete aardappelen schoon met water de schil kun je laten zitten. Snijd frietjes van de zoete aardappelen, ik heb gemerkt dat je beter iets flinkere frieten kunt snijden die blijven namelijk een stuk steviger! Verwarm wat kokos olie in de pan, gooi de frieten in een kom en giet de olie over de frieten. Strooi dan wat peper, zout en paprikapoeder over de frieten en hussel alles goed door elkaar. (Je kunt er ook eens wat kerriepoeder bij doen of natuurlijk variëren met andere kruiden die jij lekker vind)
ondertussen is nu de oven goed voorverwarmd, verdeel de frieten gelijkmatig over de bakplaat en bak ze ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven. Tussendoor natuurlijk wel af en toe omdraaien! Elke oven is anders bij mij was 25 minuten voldoende dus kijk even wat voor jou oven het best is.

Nu de frieten in de oven zitten kun je de quacamole dip maken. I looooove avocado! Ik ben er zelfs serieus verslaafd aan, heel fijn want de avocado is een ware vitamine bom! De avocado bevat vitamine B, vitamine C, vitamine E en vitamine K. Ook bevat de avocado mineralen kalium, magnesium, koper, foliumzuur en ijzer. En er zitten meer proteïne in dan in andere vruchten en een halve avocado bevat maar 0.2 gram suiker!
Ok! Aan de slag nu! Snijd de avocado door de helft, lepel hem uit en prak hem met een vork in de kom. Hak nu de peper (als je niet van te pittig houdt verwijder dan de zaadjes), knoflook, halve rode ui en tomaat in kleine stukjes. Doe alles in de kom en meng dit met de avocado, knijp nu een halve citroen uit en voeg peper/zout toe op smaak.

En dan nu smullen maar met deze heerlijke gezonde frieten!!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten