dinsdag 20 januari 2015

Kikkererwten Schotel

Een gezonde maaltijd die ook vegetarisch kan, laat dan de kipfilet weg.

Benodigdheden:
- 1 citroen
- 3 bakjes van 150 ml griekse yoghurt 0% vet
- pijnboompitten
- 1 stronk brocoli
- 1/3 zak gedroogde kikkererwten
- 2 tenen knoflook
- komijnpoeder
- paprikapoeder
- peper
- zout
- 300 gram kipfilet
- takje blad peterselie
- 1 turks brood
- kokosolie

Van te voren moet je de kikkererwten wellen, als dat klaar is kook je ze gaar.

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan en zet weg. Doe de griekse yoghurt in een kom voeg 1 geperste citroen, peper, zout,  komijn toe en zet weg. 


De brocoli kun je nu in roosjes snijden en ondertussen in een pan water koken. Snijd nu de kipfilet in blokjes en bal deze in kokosolie voeg peper, zout en paprika poeder toe naar smaak. Voeg dan de griekse yoghurt die je hebt aangemaakt toe, kikkererwten en de brocoli. Roer dit alles even door en giet in een kom, strooi de pijnboompitten erover en wat gehakte bladpeterselie.

Het turksebrood daar kun je mee dippen, smullen maar!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten