dinsdag 13 januari 2015

Super fruity boekweit-spelt cake

Dit heerlijke recept deel ik graag met jullie, een heerlijke cake vol met vers fruit en superfoods! Heerlijk om s'ochtends mee te ontbijten of gewoon als lekker tussendoortje. Ik heb gekozen voor een hele cake maar je kunt er ook cupcakes van maken als je dat prettiger vindt!

Benodigdheden:

- blender of staafmixer
- 120 gram spelt meel
- 75 gram boekweitmeel
- 4 eetepels kokossnippers
- 2 eetepels honing
- 150 ml amandelmelk
- 2 dadels
- 1 appel
- 70 gr blauwebessen
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 eetlepel chiazaad
- 2 bananen
- 1 eetlepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel kokosolie in het beslag en gebruik ook kokosolie om de vorm mee in te vetten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de bananen en de amandelmelk in de blender en mix deze tot een glad beslag. Dan doe je de blauwebessen, kokossnippers, kokosolie, kaneel, honing, dadels, boekweitmeel en speltmeel erbij en mix weer tot een glad beslag, snijd ondertussen de appel in kleine stukjes.




Giet het beslag in een kom, voeg nu de appel, chiazaad en gebroken lijnzaad toe. Roer door met met een spatel. Vet met kokosolie het bakblik in en giet het beslag erin, als laatst doe je dan nog 1 lepel honing over dit geheel.



Zet het bakblik in de oven en bak 25 minuten op 180 graden, laat even afkoelen en haal de cake uit het bak blik. Zet de cake zonder bakblik weer in de over en bak verder op 165 graden nog 35 minuten, je kunt tussendoor met een sate prikker even kijken of de cake al gaar is.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten