maandag 12 januari 2015

Boekweit wraps met zalm en makreel

Dit recept is geïnspireerd op de hartige pannenkoek van Rens Kroes, met kerst kreeg ik dit fantastische kookboek boordevol leuke gezonde recepten. Ik zelf ben iemand die altijd een eigen draai aan recepten geeft zo ook bij deze!

Benodigdheden:

Voor de pannenkoek/wrap (met een kleine pan is dit goed voor ongeveer 6 wraps, als je een grote pan hebt is het recept goed voor 4 wraps):

- 140 gram boekweit of spelt meel
- 1 theelepel zout
- 4 eieren
- 100 ml amandelmelk
- optioneel 1 thee lepel paprikapoeder
- optioneel 1 thee lepel kerriepoeder (je kunt ook kiezen voor andere kruiden die jij lekker vind zoals bv oregano of koriander, ook super lekker voor een hartige wrap)
-kokosolie om in te bakken

Voor het beleg:

 (Zalm wrap)
- creme fresh light
- gerookte zalm
- 1 avocado
- ijsbergsla
- komkommer

(Makreel wrap)
- creme fresh light
- gerookte makreel
- ijsbergsla
- 1/4 ui in ringen gesneden
- komkommer

Meng het meel met de eieren, amandelmelk, zout, en kruiden. Verwarm een beetje kokosolie in de pan en bak het beslag tot wrap.




Je kunt nu aan de slag met het beleggen van je wrap, nu heb heb ik als beleg voor zalm en makreel gekozen maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met wat voor beleg jij lekker vindt!




Eetsmakelijk!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten