dinsdag 13 januari 2015

Winterse verassing!

Een lekkere winterse verassing! Een stamppotje van zoete aardappel en spinazie afgewerkt met een gehaktbal/burger van de vegetarische slager in een lading champignons gebakken in uien en knoflook! Een simpel makkelijk en snel gerecht voor een koude winterse avond!

Benodigdheden (dit recept is voor 2 personen):

- 250 gram rauw gehakt van de vegetarische slager
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- snufje zout voor het gehakt en snufje zout voor het stamppotje
- 1 ui
- 6 grote kastanje champignons
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepen knoflook/peper kruiden (dit is een kruiden mengsel met o.a. gedroogde knoflook, peper, peterselie)
- peper voor het gehakt en het stamppotje
- 2 grote zoete aardappelen
- 1 zak biologische jonge blad spinazie
- scheutje amandelmelk
- klein takje peterselie voor de garnering

Breng eerst het gehakt op smaak en kneed er wat fijn gesneden ui, peper, zout, paprikapoeder, kerriepoeder en de knoflook/peper kruiden doorheen. Draai er 2 gehaktballen van en plet die tot flinke burgers. Doe dit minimaal een uur van te voren zodat de kruiden goed in kunnen trekken.


Als je klaar bent om verder gaan kun je de aardappels schillen en koken, ongeveer 20 minuutjes dan zijn ze lekker zacht geworden.

Ondertussen kun je de knoflook en ui (die je al fijn gesneden hebt) even in de pan fruiten, doe dan de champignons erbij en bak even mee. Dan kun je de burgers erbij doen en bak zo'n 5 minuutjes op laag vuur.

Je kunt nu de stamppot afmaken, giet het hete water van de aardappelen af en doe er een scheutje amandelmelk bij en roer even door met de staafmixer. Gooi nu 2/3e van de spinazie erbij, wat peper, zout en roer om met een lepel.

Opscheppen en genieten maar!! (Ik gebruik een kleine springvorm om de borden leuk op te maken)







Geen opmerkingen:

Een reactie posten